Sari la conținut

Unde este Uţuţoaia din Deal? Dar Cuca Măcăi, Udupu sau Răscăeți?

Unde este Uţuţoaia din Deal? Există comuna Udupu, Uţuţoaia, Răscăeţi sau Cuca Măcăii? Care sunt cele mai ciudate nume de localități din România? Unele există, altele sunt creaţii folclorice ale năstruşniciei poporului român când vine vorba de descrieri şi etichete trăznite!

Mai exact, Udupu există, este în judeţul Teleorman, în comuna Tătărăștii de Sus.

Cuca Măcăi, nu Cuca Măcăii, este în judeţul Argeş, aproape de drumul ce leagă Piteştiul de Râmnicu Vâlcea. Comuna Cuca ce are mai multe sate, printre care şi satul Măcăi.

Răscăeţi este în judeţul Dâmboviţa, dar ceea ce au în comun aceste sate, comune, este faptul că toate sunt destul de greu accesibile, se află în afara unor rute importante.

Poplaca este prin judeţul Sibiu dar, în ciuda denumirii mult prea rurală, este chiar o localitate frumoasă, interesantă, ce merită a fi vizitată.

Dar de comuna Băgaciu din județul Mureș ați auzit? Și, că tot veni vorba, comuna Spermezeu din județul Bistrița-Năsăud vă sună cunoscut?

Dar Uţuţoaia din Deal există? NU! Uţuţoaia din Deal sau din Vale sau de unde o fi nu există! Când românul nu s-a mai săturat în a ilustra spiritul arhaic şi izolarea cu nume de localităţi reale, a inventat Uţuţoaia! Şi nici Uţuţoaia nu l-a mulţumit: i-a zis Uţuţoaia din Deal! Maaaaaai dă-i încolo… prea au exagerat! Zici că ar fi de la… Uţuţoaia!