Sari la conținut

Jurnal de călătorie: Rotterdam, un New York al Europei

Ştiu că cei mai mulţi dintre cei ce vizitează Olanda aleg ca oraş de destinaţie chiar capitala, Amsterdam. Dar noi am hotărât să vă împărtăşim câteva impresii de călătorie din Rotterdam, cel mai mare port al continentului şi unul din cele mai mari din lume.

Cu clădiri tip zgârie-nori parcă mai multe decât oriunde în Europa, parcă mai multe şi decât în capitala Amsterdam, Rotterdamul este un mic New York al Europei, un centru financiar puternic, cu aspect ultra-modern. Dar nici latura turistică nu este de neglijat: podul Erasmus, străzile şi parcurile din proximitatea râului Maas, universităţile animate de studenţi veniţi din toate colţurile lumii. Mai mult, în zona de promenadă găsim unul din cele mai vechi hoteluri din Rotterdam, hotel New York şi hotel Amerika… exact ce vă spuneam – un răspuns al ideii de „America”, de cealaltă parte a oceanului.

Mai departe vă prezentăm câteva fotografii pe care le-am făcut în apropierea podului Erasmus, dar mai bine mergeţi dumneavoastră şi vizitaţi oraşul!