Jurnal de calatorie: Rotterdam, un New York al Europei

Stiu ca cei mai multi dintre cei ce viziteaza Olanda aleg ca oras de destinatie chiar capitala, Amsterdam. Dar noi am hotarat sa va impartasim cateva impresii de calatorie din Rotterdam, cel mai mare port al continentului si unul din cele mai mari din lume.

Cu cladiri tip zgarie-nori parca mai multe decat oriunde in Europa, parca mai multe si decat in capitala Amsterdam, Rotterdamul este un mic New York al Europei, un centru financiar puternic, cu aspect ultra-modern. Dar nici latura turistica nu este de neglijat: podul Erasmus, strazile si parcurile din proximitatea raului Maas, universitatile animate de studenti veniti din toate colturile lumii. Mai mult, in zona de promenada gasim unul din cele mai vechi hoteluri din Rotterdam, hotel New York si hotel Amerika… exact ce va spuneam – un raspuns al ideii de „America”, de cealalta parte a oceanului.

Mai departe va prezentam cateva fotografii pe care le-am facut in apropierea podului Erasmus, dar mai bine mergeti dumneavoastra si vizitati orasul!