Ne gândim cu toţii, fireşte, oare cum va evolua tehnologia IT, multimedia, „oare ce vor mai produce coloşi de renume precum Samsung sau Sony?”… Oare ce inovaţii să mai aduci unui televizor de ultimă generaţie? Dar unui smartphone de la iPhone? Oare se mai pot aduce elemente concrete de noutate sau doar mici schimbări de design, culoare, material?
Credem totuşi că, de aici înainte, schimbarea nu mai vine din aspect sau performanţe care sunt oricum mai mult decât nevoile utilizatorului; schimbarea, evoluţia va veni din modul de interacţiune al utilizatorului cu dispozitivul. Sau, mai exact, vor fuziona obiecte simple cu gadgeturile despre care vorbim. Adică noi credem că smartphone-ul va deveni acelaşi dispozitiv cu laptopul sau televizorul, iar problema dimensiunii display-ului va dispărea în felul următor: acest gadget universal va fi personal, individual, sub forma unor ochelari ce vor avea pe o ramă procesorul şi hardul SSD, iar în lentile utilizatorul va vedea de fapt display-ul. Pentru controlul fişierelor va deţine un fel de degetar wireless conectat cu ochelarii şi, prin apăsări simple, va da click pe pictogramele dorite. Pentru tastatură se va folosi o holograma proiectată tot de ochelari, ca un head-up display, ori prin comenzi vocale.

Este sinistră previziunea, oameni care vor vorbi, vor lucra şi se vor distra singuri, doar cu ochelari la ochi, fără să mai comunice sau să mai interacţioneze în vreun fel cu semenii lor.
Aşadar, era display-urilor flexibile, versatile, portabile va dispărea în favoarea ochelarilor PC universali. Să le dăm şi un nume încă de pe acum? Bine, fie: glaps (glass + PC). Sau PCeye. Sau iEye. Sau AllTechnologyEye (ATE). Cine poate şti?…